Je iPhone doorschakelen kan heel praktisch zijn. Van het ene naar het andere nummer, zo ben je altijd bereikbaar. Handig wanneer je er twee (of meer) telefoonnummers op nahoudt. Maar ook wanneer je op het ene nummer even niet bereikbaar bent. Weet je al hoe je de iPhone moet doorschakelen? In deze blogpost een handleiding en wat tips.
Je hebt weekend of vakantie, even geen zakelijke gesprekken. Toch kan het nodig zijn om de telefoon te bemannen. In dat geval is het heel praktisch om je iPhone door te schakelen. Dit betekent dat een collega de binnenkomende oproepen aanneemt.
Dat is de zakelijke reden, maar er zijn ook privé redenen waarom je de iPhone doorschakelt. Bijvoorbeeld wanneer je twee telefoonnummers hebt maar alles op één toestel wil ontvangen. Niet alle smartphones beschikken over dual sim, dus dan is doorschakelen een praktische oplossing. Laat oproepen ook doorschakelen wanneer je even rust aan je hoofd wil.
Het is heel eenvoudig om je iPhone door te schakelen. Dit doe je via de instellingen app, eenvoudiger kan niet. Hieronder vind je de handleiding iPhone doorschakelen:
Voer nu het telefoonnummer in waarnaar je oproepen wil doorschakelen. Zorg dat je het juiste nummer te pakken hebt, anders gaat het mis. Wanneer je een enkel cijfertje verkeerd intikt dan krijgt iemand anders jouw oproepen binnen.
Je bent met iemand aan het bellen en je krijgt een tweede oproep. Soms is een wisselgesprek echt wel praktisch, zo kun je twee verschillende personen te woord staan. Je kunt belangrijke telefoontjes selecteren, beantwoorden of zeggen dat je later terugbelt. Een wisselgesprek inschakelen gaat ook via de instellingen:
Je hebt de functie wisselgesprek ingeschakeld. Op dezelfde manier kun je dit ook weer uitschakelen. Maakt je iPhone gebruik van dual sim, dan werkt het wisselgesprek alleen voor alle inkomende oproepen op dezelfde lijn. Je kunt eventueel ‘bellen via wifi’ inschakelen, zo ontvang je ook oproepen op het tweede nummer.
Hoe weet je nu of de iPhone ook echt staat doorgeschakeld? Allereerst zou je iemand naar je nummer kunnen laten bellen. Je ziet dan direct of je deze oproep ontvangt of dat deze wordt doorgeschakeld. Nog praktischer is om naar de statusbalk bovenaan het scherm te kijken. Is je iPhone doorgeschakeld, dan zie je een telefoonhoorntje met een pijltje naar rechts. Dit betekent dat alle oproepen worden doorgeschakeld.
Zie je dit symbool niet en heb je doorschakelen toch aangezet? Ga opnieuw naar de instellingen app. Controleer daar of je alles goed hebt ingesteld.
Het doorschakelen is heel praktisch, sommige mensen maken hier vaak gebruik van. IPhone doorschakelen werkt niet? Probeer eerst de iPhone te herstarten, in veel gevallen is dit de oplossing van het probleem. Wanneer dit nog steeds niet werkt dan kun je de instellingen van de provider gebruiken. Je hebt doorschakelcodes die werken bij geen gehoor of geen bereik.
Nadeel van deze doorschakeling is dat je dit telkens handmatig moeten aan- en uitzetten middels het invoeren van een code. Dit is iets meer werk, maar kan wel helpen. Mocht de iPhone doorschakelen al een tijdje niet werken, laat het toestel dan eens nakijken.
Je wil wel bereikbaar zijn en dus niet je iPhone doorschakelen naar een ander nummer. Vind je het ook zo vervelend dat mensen niemand aan de lijn krijgen? Schakel dan je voicemail in. De iPhone doorschakelen naar voicemail verloopt via de provider. Dit doorschakelen doe je door het invoeren van een code, maar je kunt het ook online regelen. Je maakt dan een account bij je provider aan waarna je voicemail aanzet of weer uitschakelt.
Let wel even op want standaard horen bellers een voicemail die het telefoonnummer opnoemt en de mogelijkheid geeft om een bericht achter te laten. Wil je een persoonlijke voicemail, dan moet je deze nog inspreken. Je kunt er ook voor kiezen om helemaal geen boodschap in te spreken maar de beller direct naar de voicemail over te laten gaan.
De iPhone doorschakelen na vijf keer overgaan, dat is heel goed mogelijk. Je hebt de keuze om door te schakelen naar een ander telefoonnummer wanneer er een aantal seconden zijn verstreken. Deze functie werkt middels een speciale code. Vaak toets je de code *61*, gevolgd door het telefoonnummer waarnaar je wil doorschakelen. In dit geval zal de telefoon doorschakelen naar het door jou gekozen nummer.
Om deze functie uit te schakelen gebruik je weer een andere snelcode, dit zal met een # zijn. Vraag je provider hoe dit exact werkt, want dit kan wel eens verschillen. Het is ook mogelijk om naar de provider te bellen en deze functie telefonisch in- of uit te schakelen.
Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen werkt de iPhone doorschakelen wat anders, afhankelijk van welke functie je kiest. Ook kan dit per provider iets verschillen. Doorschakelen iphone met *21 is een oude code om alle gesprekken door te schakelen. Om de functie te activeren toets je het volgende in:
**21*(telefoonnummer)#
Dit doe je allemaal achter elkaar. Wil je het doorschakelen iPhone middels*21 annuleren? Dan voer je het volgende in:
##21#
Je kunt ook de status controleren. Dit doe je zo: *#21#waarbij je het ook weer achter elkaar typt, dus zonder spaties. Deze methode werkt goed bij verouderde iPhones. In alle andere gevallen is het praktischer om het doorschakelen via de instellingen te doen. Dat scheelt weer een hoop codes onthouden.
Het is niet te zeggen hoe een iPhone doorschakelen in de toekomst gaat werken. Dat je dit via de instellingen app regelt, dat zal voorlopig wel zo blijven. Misschien komt hier in de toekomst een snelfunctie voor, waardoor je het vanaf de statusbalk instelt.